Haber Detayı
30 Haziran 2024 - Pazar 02:17
 
Gözyaşlarıyla Yazılmış Bir Kitap “Ben Kimim Silik Yüzlerin ve Kanadı Kırık Kuşların Hikayesi
Gözyaşlarıyla Yazılmış Bir Kitap: “Ben Kimim Silik Yüzlerin ve Kanadı Kırık Kuşların Hikayesi” Muhammet Binici'nin Çarpıcı Kitabı Toplumun Yaralarına Parmak Basıyor Muhammet Binici'nin "Ben Kimim Silik Yüzlerin ve Kanadı Kırık Kuşların Hikayesi" adlı kitabı, tanıtım programında yapılan sunumla dikkatleri üzerine çekti. Bu eser, insanların ömürlerinin nasıl kısaldığını ve çocuklarımızın ellerimizden nasıl koparıldığını acı ve gözyaşlarıyla anlatan bir başyapıt olarak nitelendiriliyor. İşte haberin detayları!
BENİM AİLEM Haberi
Gözyaşlarıyla Yazılmış Bir Kitap “Ben Kimim Silik Yüzlerin ve Kanadı Kırık Kuşların Hikayesi



Gözyaşlarıyla Yazılmış Bir Kitap: “Ben Kimim Silik Yüzlerin ve Kanadı Kırık Kuşların Hikayesi”

Muhammet Binici'nin Çarpıcı Kitabı Toplumun Yaralarına Parmak Basıyor
 

Muhammet Binici'nin "Ben Kimim Silik Yüzlerin ve Kanadı Kırık Kuşların Hikayesi" adlı kitabı, tanıtım programında yapılan sunumla dikkatleri üzerine çekti. Bu eser, insanların ömürlerinin nasıl kısaldığını ve çocuklarımızın ellerimizden nasıl koparıldığını acı ve gözyaşlarıyla anlatan bir başyapıt olarak nitelendiriliyor.
 

Neden Bu Kitabı Okumalısınız?
 

Kitabı önermemizin sebebi, oturup durmamak ve bu acıları görmezden gelmemek gerektiğini hatırlatmaktır. Toplumun büyük bir kısmının yaşadığı mağduriyetlere dikkat çeken Binici, ebeveynleri ve yetkilileri bu konuda bilinçlenmeye davet ediyor.

Kitabın İsmi Neden "Ben Kimim: Silik Yüzlerin ve Kanadı Kırık Kuşların Hikayesi?"

 

Tanıtım programında, kitabın isminin arkasındaki anlam detaylandırıldı. Binici, asırların depremi olarak nitelendirilen büyük felaket sonrası Yeşilhisar’da bir eşcinselin "Ben kimim?" diye haykırışını ve bu haykırışın yıkıntılar arasında yankılanarak "Ben 7 yaşında, 14 yaşında abisi tarafından kanadı kırılan, yüzü silinen biriyim" cevabını verdiğini anlattı.
 

Kanadı Kırık Kuşlar ve Silik Yüzler: Toplumun Gerçekleri

 

Bu ifadeler kitabın isminin oluşmasında önemli rol oynadı. Kanadı kırıldığında "kanadı kırık kuşlar", yüzü silindiğinde "silik yüzlerin hikayesi" ifadesi ortaya çıktı. Kitap, karanlıkta aydınlığa tüm Türkiye'ye ve dünyaya seslenen bir haykırışı ve kurtuluş arayışını temsil ediyor. O kişi, "Ben bu kimlikle yaşamak istemiyorum. İçimdeki beni bulmak istiyorum, kurtulmak istiyorum. Kanadı kırık kuşların kanatlarını pansuman etmek istiyorum. Allah'ım bana bir fırsat ver" karanlıklara bir güneş gibi doğmak istiyorum diyerek tüm tüm dünyaya umut dolu bir mesaj veriyor.
 

Binici'den Son Söz: "Çocuklarımıza, Evlatlarımıza ve Geleceğimize Sahip Çıkalım"
 

Kitabın tanıtımında son söz olarak Binici, topluma ve ebeveynlere çocuklarına, evlatlarına ve geleceğe sahip çıkmaları gerektiğini vurguladı.
 

"Her ne kadar sürç-i lisan ettiysem affola. Ayağınıza sağlık, yüreğinize sağlık, gönlünüze sağlık. Ne olursunuz, son bir söz: Çocuklarımıza, evlatlarımıza, ailemize ve geleceğimize sahip çıkalım."
 

Bu kitap, sadece bir anlatı değil, aynı zamanda toplumun aynası ve gelecek nesiller için bir uyarı niteliğinde. Okuyucuları derin düşüncelere sevk eden "Ben Kimim: Silik Yüzlerin ve Kanadı Kırık Kuşların Hikâyesi", herkesin okuması gereken bir eser.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Gözyaşlarıyla, Yazılmış, Bir, Kitap, “Ben, Kimim, Silik, Yüzlerin, ve, Kanadı, Kırık, Kuşların, Hikayesi,
Yorumlar
Haber Yazılımı